ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво09/11/2019

ПРИКУПЉЕНЕ 163 ДОЗЕ КРВИ

 

КОTОР ВАРОШ, 9. НОВЕМБРА /СРНА/ - У акцији добровољног давања крви у Котор Варошу прикупљене су 163 дозе ове течности за потребе Завода за трансфузијску медицину Републике Српске.

 

Секретар општинског Црвеног крста Борислав Брборовић рекао је да се за четврту овогодишњу акцију пријавило 214 људи, од којих 57 није могло дати крв из здравствених разлога.

"Ово показује да су мјештани Котор Вароша савјесни и спремни да помогну. Посебно смо поносни на 23 суграђана који су први пут добровољно дали крв", истакао је Брборовић, те нагласио да у Котор Варошу све више добровољних давалаца крви.

Предсједник Комисије за анимирање добровољних давалаца крви Црвеног крста Котор Варош Душко Васиљевић рекао је да су становници овог мјеста показали одговорност и солидарност да помогну другима.

"Континуирана едукација, информисање и подизање свијести грађана о значају добровољног давања крви, једини је начин за постизање жељеног циља, а то је да пацијент не чека крв, већ да крв чека пацијента", истакао је Васиљевић.

Дарко Станић, који је даровао крв 30. пут, каже да је то посебан осјећај, јер на тај начин некоме спасава живот.

"Мислим да свако од нас треба да буде добровољни давалац крви и да имамо развијен осјећај да можемо, у одређеном тренутку, некоме спасити живот", нагласио је Станић.

У Котор Варошу има више од 500 добровољних давалаца крви, а јучерашњу акцију организовао је општински Црвени крст, уз подршку привредника и локалне управе.