ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Свијет09/11/2019

ЕВРОПА ТРЕБА ДА СТРАХУЈЕ ОД ТЕРОРИСТА КОЈЕ ПОДРЖАВА, НЕ ОД ИЗБЈЕГЛИЦА

 

ДАМАСК, 9. НОВЕМБРА /СРНА/ - Сиријски предсједник Башар eл Асад рекао је да је лицемјерје то што европске државе страхују да ће им Анкара послати избјеглице у Европу, а у исто вријеме спонзоришу тероризам у Сирији.

 

У интервјуу за "Раша тудеј" Асад је рекао да главна забринутост Европе не треба да буду сиријске избјеглице које сада предсједник Турске Реџеп Тајип Ердоган пријети да ће послати у Европу, већ "стотине хиљада" џихадиста са којима Европа сарађује.

"Како можете да се плашите ових неколико милиона, већина њих су умјерени и ту је веома мало терориста, а у исто вријеме директно подржавате терористе, њих чак неколико стотина хиљада у Сирији, и за њих се не бојите да ће се вратити у вашу земљу?", упитао је Асад.

Он је рекао да већина избјеглица не представља опасност, иако има међу њима и екстремиста, већ да праву пријетњу представљају џихадисти.

Он је рекао да је најопасније за Европу то што подржава терористе у Сирији.

Описујући однос Европе и Турске он је рекао да је то однос љубави и мржње.

"Иако ЕУ 'мрзи' турског лидера, европске државе морају да га саслушају. Европске државе мрзе њега, али у исто вријеме им треба", рекао је Асад.