ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Специјални сервиси 12/11/2019

МИРСАД СИРУЧИЋ ТРЧАЊЕМ ПРОМОВИШЕ СВОЈЕ МЈЕСТО

 

Полумаратонац Мирсад Сиручић сматра да се широм БиХ повећава број људи који брину о свом здрављу и баве неким спортовима или рекреативним трчањем да би одржавали физичку активност и кондицију, али да то у Сребреници није случај, па би волио да у овом мјесту има још заинтересованих за трчање

 

Приредио: Миро ПЕЈИЋ

СРЕБРЕНИЦА, 12. НОВЕМБРА /СРНА/ - Мирсад Сиручић из Сребренице једини се аматерски активно бави трчањем у овом мјесту и учествује на полумаратонима у региону.

Рођен је у Сребреници прије 33 године и као дијете волио је спорт. Прије 17 година вратио се у ово мјесто, гдје живи са породицом. Од тада се интензивније почиње бавити рекреативним трчањем.

Прије двије године први пут је учествовао на трци са препрекама "Трибалион" на Тари у Србији, гдје је заузео 19. мјесто међу 170 учесника и од тада се потпуно посвећује овом спорту и учествује на неколико полумаратона у региону.

"Трка на Тари је изузетно захтјевна, јер, осим стазе дуге 21 километар, треба савладати и 30 тешких препрека. Та трка ме је везала за трчање. Схватио сам да је учешће на полумаратонима, и ускоро маратону у Сплиту, јединствена прилика да промовишем свој град, што ми представља посебно задовољство", рекао је Сиручић Срни.

Он истиче да се након првог учешћа у трци на Тари активније почео бавити трчањем и припремањем за наредне трке, а то му је омогућило да успјешно наступи на неколико полумаратона за кратко вријеме.

Мирсад је почео припреме и за прво учешће на маратону у Сплиту 23. фебруара идуће године.

На свакој трци Сиручић трчи у мајици са натписом "Један град, једна љубав -Сребреница" и на тај начин промовише своје мјесто.

"Тако показујем да Сребреница има способних људи и свуда наилазим на подршку, а аплаузи и бодрење дају ми снагу да истрчим и појачавају вољу да се и даље бавим овим спортом", појашњава Сиручић.

Oвај полумаратонац сматра да се широм БиХ повећава број људи који брину о свом здрављу и баве неким спортовима или рекреативним трчањем да би одржавали физичку активност и кондицију, али да то у Сребреници није случај, па би волио да у овом мјесту има још заинтересованих за трчање.

Сиручић позива младе да се активније баве спортом и да са пунољетством не прекидају спортске активности, што је, како истиче, најчешће случај у Сребреници и многим мањим срединама у којима не постоје одговарајући услови за бављење различитим спортским дисциплинама.