ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Свијет12/11/2019

ЧУДНО ЈЕ ШТО МОСКВА НИЈЕ ОПТУЖЕНА ЗА УПЛИТАЊЕ У БОЛИВИЈИ

 

МОСКВА, 12. НОВЕМБРА /СРНА/ - Чудно је што Москва још није оптужена да се налази иза дешавања у вези са политичком кризом у Боливији, изјавио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров.

 

Он је рекао да је Русија навикла на гласине о наводној умијешаности у све што се дешава у свијету, почевши од тровања бившег руског агента у Солсберију, преко "Брегзита" до кризе у Каталонији.

"Недавно смо поменути као неко ко се мијешао у ситуацију у Чилеу. Због тога је отказан самит Азијско-пацифичке економске сарадње /АПЕК/. Питам се зашто нисмо поменути у вези са развојем догађаја у Ираку, Либану и сада у Боливији", истакао је Лавров.

Лавров је подсјетио да Русија "неким чудом" није оптужена за државни удар у Боливији, те да се чини да се нешто дешава у глави оних који обично стварају геополитичку слику, јавио је ТАСС.

У Боливији су 20. октобра одржани предсједнички избори на којима је побиједио дотадашњи предсједник државе Ево Моралес, али његову побједу није признао главни ривал и бивши предсједник Карлос Меза.

Након објављивања резултата избора у Боливији су почели протести и штрајкови, а Моралес је прогласио ванредно стање и оптужио опозицију да планира државни удар.

Моралес је 10. новембра поднио оставку, након захтјева војске, опозиције и синдиката радника.

Он је отпутовао за Мексико, гдје је прихватио понуду за политички азил.