ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија12/11/2019

ЗАПОСЛЕЊЕ У "ЈУМКУ" ЗА НОВКУ БАЈИЋ ЕГЗИСТЕНЦИЈА ЗА ЦИЈЕЛУ ПОРОДИЦУ

 

ДРВАР, 12. НОВЕМБРА /СРНА/ - Министар одбране Србије Александар Вулин рекао је данас током посјете породици Новке Бајић у селу Мокроноге код Дрвара, која ће добити посао у новом погону "Јумка", да је то примјер како Србија брине за Србе гдје год живе.

 

"Троје дивне деце имаће сада још боље и сугурније детињство. Имали су они и до сада лепо детињство, али сада ће оно бити још срећније и лепше", рекао је Вулин.

Он је навео да и за Србе на Косову и Метохији не би било живота да нема Владе Србије.

"На прсте можете пребројати Србе који на Косову и Метохији раде у предузећима мешовитог карактера и која су у власништву Албанаца, а у локалној администрацији у којој Срби нису већина, готово да их и нема. Такав случај је исто и са Србима у ФБиХ, што је нажалост веома лоше", рекао је Вулин.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик обећао је да ће Српска бити уз Дрварчане, и као што је Вулин рекао, гдје год живе Срби ту ће бити и подршке Србије и Српске.

"Гдје год постоје Срби мора да се осјети рука помоћи и подршке Српске за њихов бољи статус и живот", рекао је Додик.

Додик је подсјетио да су породица Бајић избјеглице које су се међу првима вратиле овдје, што говори о томе колико они желе да се одрже у свом родном мјесту.

Новка Бајић каже да за њу и супруга, који је незапослен и уз то и инвалид, те троје дјеце, отварање "Јумка" и запослење значи све, јер ће им обезбиједити егзистенцију и опстанак на тим просторима.

Генерални директор "Јумка" Радослав Трајковић рекао је раније да су у септембру на састанку са представницима општине Дрвар договорени технички детаљи у вези са реконструкцијом објекта у којем ће бити производни погон.

Начелник општине Дрвар Душица Рунић раније је рекла Срни да отварање производног погона "Јумка" представља препород за ову локалну заједницу и даје наду повратницима да обезбиједе егзистенцију.