ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика12/11/2019

ЂОРЂЕВИЋ: ВРАТИТИ СЕ ИЗВОРНИМ ПРИНЦИПИМА КОЈЕ ЈЕ НАПУСТИО ПДП

 

ДОБОЈ, 12. НОВЕМБРА /СРНА/ - Предсједник ПДП-а 1999 Синиша Ђорђевић поручио је вечерас да ће се новооснована странка вратити изворниим принципима од прије 20 година које је напустио ПДП.

 

"Свако има право да се политички изражава како хоће, али оно изворно због чега је ПДП основан - више није то", рекао је Ђорђевић новинарима у Добоју након Оснивачке скупштине ПДП-а 1999.

Коментаришући изјаве предсједника ПДП-а Бранислава Бореновића да је ова странка сувише велика да би зависила од два човјека, Ђорђевић је рекао да су "у страху велике очи".

"Најбоље је то покушати минимизирати. Имаће /Бореновић/ у догледном периоду довољно времена да размишља шта је учинио и због чега је све ово настало", каже Ђорђевић.

Он је најавио да ће се новооснована партија од ПДП-а разликовати по томе што ће нудити рјешења, а не само наводити недостатке у раду владе.

Ђорђевић каже да се ПДП 1999 неће приклонити власти прије нових републичких избора.

"Неко ће рећи не можете ући у власт јер немате посланике. А ја ћу рећи немамо их још", изјавио је Ђорђевић и наговијестио да очекује да ће ова партија ускоро имати посланика у Народној скупштини Српске.

Он је најавио кадровско јачање нове странке члановима ПДП-а, за који је рекао да ће у наредном периоду слабити.

Предсједник иницијативног одбора за оснивање ПДП-а 1999 Тихомир Глигорић најавио је да ће као предсједник Српске алтернативе раскинути сарадњу са ПДП-ом из 2015. године због кршења изворних принципа.

Он каже да ће дјеловање наставити у оквиру ПДП-а 1999.