ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија13/11/2019

КОШАРАЦ: УСПЈЕХ ОЛИМПИЈСКОГ ЦЕНТРА "ЈАХОРИНА" УСПЈЕХ ЈЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

 

БЕОГРАД, 13. НОВЕМБРА /СРНА/ - Предсједавајући Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Сташа Кошарац рекао је вечерас у Београду да је успјех Олимпијског центра "Јахорина", успјех свих радника, менаџмента, Надзорног одбора, али и успјех Републике Српске и институција Републике Српске које су дале снажан допринос развоју Јахорине и Олимпијског центра.

 

"То је добро мјесто и мјесто добрих људи који афирмишу спорт и оно што је посебно јесте да је Влада Републике Српске посљедњих година уложила доста напора како би Олимпијски центар био конкурент свим осталим скијашким спрртским центрима", рекао је Кошарац Срни уочи традиционалне свечаности "Вече Јахорине у Београду" у организацији Олимпијског центра "Јахорина".

Он је нагласио да је данас Јахорина промотер Републике Српске, промортер политика Републике Српске, спорта и туризма.

"Мислим да Јахорина, та олимпијска љепотица, предњачи у региону када је ријеч о развоју скијашког спорта и генерално добрих односа", навео је Кошарац.

Предсједник Привредне коморе Републике Српске Борко Ђурић рекао је да Олимпијски центар "Јахорина" и његов менаџмент могу бити узор другима и показатељ да је доста тога и до самих људи.

"Они су показали како се од једног ресурса може направити нешто добро, корисно и профитабилно", рекао је Ђурић и додао да је Република Српска пуна таквих ресусра које треба искористити.

Министар заштите животне средине Србије Горан Триван рекао је Срни да је српска љепотица Јахорина постала, ако не свјетски, онда европски центар у пуном капцитету због професионалног вођења и неописиве љепоте.

"Овај наш српски простор пребогат је тим биодиверзитетима и можемо да се поносимо ако успијемо да то не уништимо. Желим да Јахорина остане љепотица и да се користи на начин да то и њој прија и да сви дођу у Српску и Србију и да их упознају на најљепши начин", истакао је Триван.

Министар рударства и енергетике Србије Александар Антић рекао је да је Јахорина посебно и свима драго мјесто.

"Чешће сам тамо на економским и бизнис форумима, нисам неки скијаш, али Јахорина је посебно мјесто, као и природа и драги пријатељи из Српске", додао је Антић.

У клубу "Лафајет" у Бетон сали у Београду вечерас се одржава традиционална свечаност "Вече Јахорине у Београду" у организацији Олимпијског центра "Јахорина".