ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика14/11/2019

АКТУЕЛНА ВЛАСТ ЖЕЛИ ДА ОЧУВА СРПСКУ, ДОК СДС И ПДП ПРОМОВИШУ БиХ

 

БАЊАЛУКА, 14. НОВЕМБРА /СРНА/ - Лидер СНСД-а Милорад Додик рекао је данас да актуелна власт у Републици Српској, која је изборни побједник, жели да трајно очува темеље Српске, док друга страна, попут СДС-а и ПДП-а, настоји да промовише више БиХ у Српској.

 

Додик је рекао новинарима у Бањалуци да су СДС и ПДП и њихови лидери Мирко Шаровић и Бранислав Бореновић на то спремни због неких својих разлога, односно тапшања странаца по њиховим раменима.

"Тако су спремни да уђу у базична питања као што су измјене Пословника Представничког дома парламента БиХ", рекао је Додик поводом Приједлога измјене овог пословника којим СДС и ПДП наводно желе деблокирати рад ове институције у интересу грађана.

Он је подсјетио да је Српска успјешно реаговала 2007. године када је спријечила тадашњег високог представника да уђе у ову проблематику.

"Многи, који су тада били у ОХР-у, написали су да је то била побједа Српске од које се иста организација никада није опоравила. Поручио бих да Српска више никакве одлуке високог представника неће прихватити и да он то не треба ни да покушава. Ако хоће да виде како то изгледа, нека пробају", истакао је Додик.