ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика14/11/2019

О АФИРМАЦИЈИ СРПСКИХ И ХРВАТСКИХ ИНТЕРЕСА, АЛИ НЕ НА ШТЕТУ БОШЊАКА

 

ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 14. НОВЕМБРА /СРНА/ - Лидер СНСД-а Милорад Додик изјавио је вечерас да ће на сутрашњем састанку у Мостару са предсједником ХДЗ-а БиХ Драганом Човићем разговарати о томе шта је то што спречава афирмацију српских и хрватских интереса, али не на штету Бошњака.

 

"Неко је изабрао да му је важнији неки технички документ који они зову годишњи национални програм /АНП/ за чланство у НАТО, него институције БиХ, њени пројекти и њен европски пут", рекао је Додик новинарима у Источном Сарајеву.

Он сматра да је рјешење да у БиХ буде постигнут договор који би деблокирао сарадњу са НАТО-ом, а да није АНП.

Додик је поновио да Република Српска неће подржати АНП, додајући да БиХ већ сарађује са НАТО-ом кроз неке друге пројекте, као што је Партнерство за мир.

"Оно што је сада потребно јесте нови институционални оквир у коме би се радило на реформи одбране. Ми смо заинтересовани да се ради на смањењу броја припадника Оружаних снага, јер много коштају, а не значе пуно", рекао је Додик, који је српски члан Предсједништва БиХ.

Он је позвао Бошњаке да понуде неки документ којим може да се успостави сарадња са НАТО-ом, али је нагласио да то не може да буде АНП за чланство.