ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво18/11/2019

СУТРА КОНЦЕРТ ХОРА "СРБАДИЈА" ПОВОДОМ 120 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА

 

БИЈЕЉИНА, 18. НОВЕМБРА /СРНА/ - Српско црквено пјевачко друштво "Србадија" из Бијељине сутра ће у Центру за културу у овом граду одржати коцерт поводом обиљежава 120 година постојања.

 

Осим Хора "Србадија", којим ће дириговати Десанка Тракиловић и Јелена Тракиловић, на концерту ће наступити и дугогодишњи пријатељи овог друштва и прваци опере у Ослу, Београду и Новом Саду, као и Ансамбл "Бисерница" из Бијељине.

Из "Србадије" је најављено да су учесници концерта из Осла баритон Стевица Крајиновић и сопран Ивана Милашиновић, из Београда бас Драгољуб Бајић и сопран Љубица Вранеш, а из Новог Сада бас Васа Стајкић, сопран Верица Пејић и тенор Јован Пејић.

Концерту ће претходити отварање изложбе "Духовна ризница" у Галерији Центра за културу "Семберија", која о јубилеју "Србадије" свједочи кроз фотографије, новинске чланке и освојене награде.

Концерт Српског црквеног пјевачког друштва "Србадија" почеће у 19.00 часова.

Овај хор већ деценијама на свјетској хорској сцени на најбољи начин представља Републику Српску и Бијељину, а добитник је низа награда и признања.

"Србадија" данас броји 80 чланова великог мјешовитог хора, који чине углавном средњошколци и студенати, и исто толико малишана узраста од четири до 14 година који стичу основна знања из музичке културе и пјевања у малом хору.