ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво17/11/2019

УПОЗОРЕЊЕ ЗА ЦИЈЕЛУ ЗЕМЉУ ЗБОГ ОЛУЈНОГ ВЈЕТРА

 

БЕОГРАД, 17. НОВЕМБРА /СРНА/ - Републички хидрометеоролошки завод издао је упозорење за цијелу Србију због јаког ветра који ће понегдје бити олујне јачине.

 

Наранџасти метеоаларм издат је да подручје јужног Баната због могућности да вјетар достигне јачину и већу од 24 метра на час.

На подручју Београда, Поморавља, Југоисточне и Југозападне Србије, као и на Косову и Метохији на снази је жути метеоаларм.

До краја дана у кошавском подручју и на планинама биће вјетровито са јаким, понегдје олујним југоисточним вјетром, објавио је Републички хидрометеоролошки завод.

Регионални Штаб за ванредне ситуације у Јагодини је због упозорења на олујни југоисточни вјетар са јаким ударима, препоручио општинским штабовима за ванредне сутуације Поморавског округа, који је део кошавског подручја Србије, да предузму оперативне мјере.

Мјере се односе на спречавање и ублажавање посљедица од могућих појава опасности од олујног ветра, а то подразумијева да надлежне службе у јавним комуналним предузећима и субјекти оспособљени за реаговања у таквим ситуацијама буду приправни.

Поморавски округ чине град Јагодина и општине Ћуприја, Деспотовац, Параћин, Свилајнац и Рековац.

Температура у неким дјеловима Србије износи и 20 степени Целзијусових, иако је због ветра субјективни осјећај другачији.

Најхладније је на Црном Врху и Копаонику гдје је пет односно шест степени, а најтоплије је у Лесковцу гдје је 19 и Нишу са 20 степени.

Слабљење кошаве очекује се сутра.