ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика18/11/2019

ДОДИК: ВЛАДАЈУЋА КОАЛИЦИЈА ФУНКЦИОНИШЕ, ПДП ЋЕ СЕ ЈОШ ОСИПАТИ

 

БАЊАЛУКА, 18. НОВЕМБРА /СРНА/ - Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је вечерас да је стање у владајућој коалицији у Републици Српској добро и да она функционише јер је одржава јединствена идеја о снажној и успјешној Српској, док ће опозициони ПДП наставити да се осипа и остати без знатног броја важних људи.

 

"Чак ни они који нас не воле не могу да избјегну да кажу да власт у Републици Српској функционише. Наравно да не стигнемо све да урадимо и да има проблема, али они нису онакви каквим их приказују неки из опозиције", истакао је Додик.

Он је за АТВ рекао да су односи са ДНС-ом оптерећени разним питањима, али је веома јасно да коалиција функционише.

"Са ДНС-ом смо разговарали неколико пута и сматрам да смо се разумјели", изјавио је Додик.

Он је нагласио да све политичке партије имају унутрашње проблеме, осим СНСД-а, у којем их, како истиче, неће ни бити.

"У клубу посланика СНСД-а нема дисонантних тонова, када се договори политика она се спроводи. Знамо из ког разлога је дошло до цијепања ДНС-а. Они покушавају да се консолидују, ми то уважавамо, али нисмо спремни да прихватамо да се у вези са постављањима све заврши, а онда се не поштују базичне политике. Али, тако функционише политички живот и нема ту ништа неприродно", истакао је Додик.

Коментаришући тврдње да је учествовао у цијепању ПДП-а из којег је проистекла нова странка ПДП 1999 чији је лидер Синиша Ђорђевић, Додик је рекао да са Ђорђевићем није имао такав контакт и да су спекулације саставни дио политике.

"Одбрана Бореновићу и осталима је базирана на неистини. Они морају да објасне зашто код њих постоје незадовољни људи који желе да формирају изворни ПДП. То значи да је основна идеја издана и да не функционише, него функционише нека друга коју је неко наметнуо са стране", каже Додик.

Према његовим ријечима, информације којима располаже говоре да осипању ПДП-а није крај.

"Они ће остати без знатног броја људи и то јаких имена, не зато што су изгубили однос према ПДП-у, него због тога што њихово руководство не спроводи њихове политике и упорно прави грешке", оцијенио је Додик.

Он је навео да ПДП мора да буде везан пупчаном врпцом за СДС јер никада не може ојачати да буде друга или трећа партија по снази у Српској.

"ПДП мора да се веже за јаче од себе. Једно вријеме су били са нама па су напустили јер је речено /Младену/ Иванићу да ће отићи у затвор ако не напусти СНСД. Онда је Иванић извукао ПДП из коалиције са СНСД-ом, отишли су са СДС-ом и видимо епилог. Управо му је Ђорђевић био адвокат и он може да то потврди", нагласио је Додик.