ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија19/11/2019

ПРЕКО МОСТА ЗА ПЈЕШАКЕ ЗА ТРИ СЕДМИЦЕ?

 

ЗВОРНИК, 19. НОВЕМБРА /СРНА/ - Замјеник градоначелника Зворника Бојан Ивановић изразио је задовољство динамиком радова на Мосту краља Александра Првог Карађорђевића, који преко Дрине повезује Зворник и Мали Зворник, и нагласио да се, уз досадашњу динамику радова, може очекивати да ће мост бити отворен за прелаз пјешака за три седмице.

 

Ивановић је, обилазећи мост са директором зворничке фирме "Еникон градња", која изводи радове, Мирославом Лазаревићем, рекао новинарима да је задовољан до сада урађеним пословима на мосту.

Лазаревић је рекао да се тренутно врши бетонирање моста до 130 метара дужине и напоменуо да је укупна дужина моста 208 метара.

Он је додао да је завршено пјескарење 150 метара доњег строја конструкције и истакао да предстоје радови који подразумијевају скидање коцке и замјену дотрајалих дијелова металне конструкције моста.

"То ће бити сложена операција јер је неопходно осигурати безбједан проток саобраћаја испод моста, а истовремено наставити са потребним радовима", рекао је Лазаревић.

Према његовим ријечима, док буду постављане скеле на мосту изнад магистралног пута, једна од три саобраћајне траке наизмјенично ће бити затворена, док ће друге двије бити отворене, тако да ће саобраћај бити успорен, али не и обустављен.

Он је појаснио да ће одвијање радова на мосту и проток саобраћаја бити рађени у координацији са Полицијском станицом за безбједност саобраћаја Зворник и "Путевима Републике Српске".

"Након постављања скела, биће истакнути саобраћајни знакови упозорења да су у току радови на путу и знакови ограничења брзине", рекао је Лазаревић, додавши да ће преко бетонског слоја бити урађен и газећи слој.

Лазаревић је нагласио да ће, упоредо са овим радовима, идуће седмице почети пјескарење горње конструкције моста.

Радови на санацији моста обхватају пјескарење металне конструкције, замјену дотрајалих дијелова, санацију носивог каменог стуба, фарбање металне конструкције и постављање расвјете.

Радови, који су почели у септембру, трајаће 12 мјесеци.

За санацију моста Влада Србије издвојила је 600.000 евра.