ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Српска памти19/11/2019

СЛУЖЕН ПАРАСТОС ЗА ПОГИНУЛЕ ПОЛИЦАЈЦЕ

 

ДОБОЈ, 19. НОВЕМБРА /СРНА/ - У Добоју је данас служен парастос за 125 погинулих и два нестала припадника добојске Полицијске управе у отаџбинском рату, поводом обиљежавања крсне славе Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске - Сабора Светог архангела Михаила.

 

Парастос је служен у згради Полицијске управе, а присуствовали су и посланици у Народној скупштини Републике Српске са подручја добојске регије, делегат у Вијећу народа Српске Јасна Лукић, представници Градске управе Добој, борачких организација и удружења са овог подручја, као и представници Градског одбора СП-а Добој.

Након парастоса положено је цвијеће на спомен обиљежје погинулим припадницима Полицијске управе.

Ломљење славског колача обављено је у хотелу "Интегра" у Добоју.

Начелник Полицијске управе Добој Слободан Радинковић подсјетио је да је на подручју ове Полицијске управе страдало 127 припадника полиције.

Он је истакао да је стање безбједности у добојској регији задовољавајуће и да ће наредне планиране активности ићи у том правцу.

Поводом обиљежавања крсне славе Министарства унутрашњих послова Републике Српске службеници добојске Полицијске управе су данас и јуче организовали треће по реду овогодишње даровање крви у Одјељењу за трансфузиологију Опште болнице "Свети апостол Лука" у Добоју.

Јуче је одржан турнир у малом фудбалу на коме је учествовало једанаест екипа формираних из организационих јединица Полицијске управе и једна екипа припадника Судске полиције, као и такмичење у стоном тенису на коме је у поједничаној конкуренцији учествовало 15 припадника из организационих јединица Полицијске управе.

Побједник турнира у малом фудбалу је екипа Полицијске станице Добој један. За освојено друго и треће мјесто пехари су уручени другопласираној екипи Полицијске станице Добој два, односно Полицијској станици Дервента.

Дипломе и пехари уручени су најбољем играчу Браниславу Мићановићу, најбољем стријелцу Жарку Ђурковићу и најбољем голману Бобану Јосићу.

Пехар и дипломе уручени су најуспјешнијим учесницима такмичења у стоном тенису и то првопласираном Синиши Спасојевићу, другопласираном Драгану Добрићу и трећепласираном Миленку Филиповићу.

Начелник Полицијске управе Добој Слободан Радинковић је градоначелнику Добоја Борису Јеринићу уручио плакету као знак захвалности за добру сарадњу и помоћ у организовању овог спортског такмичења и крсне славе МУП-а Републике Српске.