ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво19/11/2019

НЕДОПУСТИВА ПОЛИТИЧКА ЗЛОУПОТРЕБА БОРС-а

 

БАЊАЛУКА, 19. НОВЕМБРА /СРНА/ - Предсједник Борачке организације Републике Српске /БОРС/ Миломир Савчић изјавио је да БОРС није ни антивладина, ни антиопозициона организација, те да су недопустиви покушаји њене политичке злоупотребе.

 

"Ми смо невладина, национална и патриотска организација која мора и треба бити корективни фактор када је ријеч о најкрупнијим питањима за судбину Српске", рекао је Савчић за АТВ коментаришући чињеницу да је министар безбједности у Савјету министара у техничком мандату Драган Мектић недавно поцијепао своју борачку књижицу и позвао борце да исто ураде.

Он је навео да је БОРС успио да очува достигнути ниво права бораца Војске Републике Српске, али и да уведе нова, што је, како каже, успјех с обзиром на тренутну друштвено-економску ситуацију.

"Тражимо праведна рјешења и да најугроженији припадници борачке популације добију бољи материјални положај. То се, прије свега, односи на незапослене демобилисане борце који су најосјетљивији и најугроженији дио. Циљ је да се направи социјална карта када је ријеч о тим људима и утврди њихов тачан број како би им се помогло", рекао је Савчић.