ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана21/11/2019

ОБИЉЕЖЕНА КРСНА СЛАВА МУП-а СРПСКЕ

 

ГРАДИШКА, 21. НОВЕМБРА /СРНА/ - Припадници Полицијске управе Градишка обиљежили су данас Аранђеловдан, крсну славу Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

 

Славско жито и колач освештани су у Храму Покрова Пресвете Богородице, а холу зграде Полицијске управе служен је помен и положени вијенци код спомен-плоче погинулим и преминулим полицајцима из Градишке.

Замјеник начелника Полицијске управе Градишка Жељко Пузић рекао је да је помен служен за 19 полицајаца који су живот дали у одбрамбено-отаџбинском рату и шест преминулих припадника МУП-а.

Пузић је истакао да је крсна слава прилика да се у Полицијској управи присјете погинулих и умрлих полицајаца и одају почаст и захвалност.

Након помена, организован је и пријем за чланове породица погинулих полицајаца.

Припадник Полицијске управе Градишка Невенка Станивук, која је пензионисана прије три године, рекла је да, ако се човјек одлучи и има вољу и љубав према неком послу, онда то треба и да ради.

Невенка Станивук, која је 32 године радила овај посао, истиче да углавном памти лијепе моменте са колегама, те да не жели да памти лоше ствари које су се догађале на послу.

Она је рекла да се често сјети погинулих и умрлих колега.

Из Полицијске управе Градишка упутили су честитке поводом крсне славе свим припадницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске, као и свим грађанима који данас славе Аранђеловдан.