ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана22/11/2019

ЗА СОЦИЈАЛНО ЗБРИЊАВАЊЕ РАДНИКА 900.262 КМ

 

БАЊАЛУКА, 22. НОВЕМБРА /СРНА/ - Влада Републике Српске одобрила је данас исплату 900.262 КМ за социјално збрињавање радника, односно за потпуну и дјелимичну уплату доприноса за пензијско и инвалидско осигурање за 794 радника из 34 предузећа који су процесом стечаја и ликвидације предузећа остали без посла.

 

На сједници у Бањалуци донесена је одлука о степену развијености јединица локалне самоуправе у Републици Српској за идућу годину, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Развијене јединице локалне самоуправе су Бањалука, Бијељина, Гацко, Градишка, Дервента, Добој, Зворник, Источна Илиџа, Источно Ново Сарајево, Лакташи, Мркоњић Град, Пале, Приједор, Прњавор, Станари, Теслић, Требиње и Угљевик.

Средње развијене јединице локалне самоуправе су Билећа, Брод, Козарска Дубица, Котор Варош, Милићи, Модрича, Соколац, Србац, Фоча и Челинац.

У саопштењу се наводи да су неразвијене јединице локалне самоуправе Братунац, Вишеград, Власеница, Доњи Жабар, Костајница, Љубиње, Невесиње, Нови Град, Петровац, Петрово, Рибник, Рогатица, Хан Пијесак, Шамац и Шипово.

Изразито неразвијене јединице локалне самоуправе су Берковићи, Вукосавље, Источни Дрвар, Источни Мостар, Источни Стари Град, Језеро, Калиновик, Кнежево, Крупа на Уни, Купрес, Лопаре, Ново Горажде, Осмаци, Оштра Лука, Пелагићево, Рудо, Сребреница, Трново, Чајниче и Шековићи.

Влада Републике Српске суфинансираће пројекате неразвијених и изразито неразвијених општина.

Општина Власеница ће реализовати пројекат "Побољшање енергетске ефикасности јавне расвјете у урбаном подручју општине Власеница" у укупном износу од 30.000 KM, а општина Вишеград пројекат "Модернизација Дома здравља - унапређење ултразвучне дијагностике", чија је вриједност 16.737 KM.

Општина Петрово реализоваће пројекат "Унапређење образовања Петрово", у укупном износу од 15.000 КМ, додаје се у саопштењу.