ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана22/11/2019

РЕОРГАНИЗОВАТИ РАД ЗАВОДА ЗА ОБРАЗОВАЊЕ ОДРАСЛИХ

 

БАЊАЛУКА, 22. НОВЕМБРА /СРНА/ - Влада Републике Српске усвојила је Информацију о унапређивању квалитета рада Завода за образовање одраслих путем реорганизације и задужила Министарство просвјете и културе да у сарадњи са овим заводом дефинише правце реорганизације његовог рада у складу са новим потребама тржишта рада.

 

Осим досадашњих послова, посебна пажња биће посвећена јачању професионалног развоја појединца и његовог активног укључивања на тржиште рада преко развоја, унапређивања, спровођења програма за образовање одраслих и вредновања квалитета образовања одраслих у Српској, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Стратегијом развоја образовањa Републике Српске за период 2016-2021. године препозната је потреба за цјеложивотним учењем и пружањем могућности за континуирано стицање нових, функционалних и оперативних знања кроз омогућавање даљег образовања одраслих, односно могућност доквалификације, преквалификације и континуираног стручног усавршавања током цијелог радног вијека.