ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана22/11/2019

У БЕЧИЋИМА ОВЕ ГОДИНЕ БОРАВИЛО 2.100 ЛИЦА

 

БАЊАЛУКА, 22. НОВЕМБРА /СРНА/ - Влада Српске усвојила је Информацију о завршетку реализације пројекта "Социјализација дјеце Републике Српске 2019" у оквиру којег је 2.100 лица боравило у Бечићима у десетодневним смјенама.

 

Буџетом Јавног фонда за дјечију заштиту, који реализује пројекат, за спровођење је предвиђено 1.150.000 КМ, а утрошено је 1.122.440 КМ или 98 одсто.

Утрошак је био у складу са буџетом и утврђеном динамиком пројекта, саопштено је из Бироа Владе за односе са јавношћу.

Реализација овог пројекта планирана је буџетом и програмом рада Јавног фонда за дјечију заштиту и за наредну годину, од маја до септембра.

Пројекат "Социјализација дјеце Републике Српске" Јавни фонд за дјечију заштиту реализује осамнаесту годину и у њему је учествовало више од 32.319 лица, дјеце из 12 најосјетљивијих категорија и одраслих /васпитача, стручног особља, родитеља-пратилаца дјеце са сметњама у развоју.

Обухваћена су дјеца на подручју Српске чије одрастање је осујећено неповољним породичним, социјалним и материјалним условима, здравственим и развојним проблемима.

Они заједно са талентованом дјецом и истакнутим спортистима, на инклузивном принципу, проводе десет /или осам/ дана у одмаралишту на мору.

Узраст дјеце је од шест до 15 година, а за лица са сметњама у развоју до 17 година.

Најзначајнији партнери Фонда у реализацији пројекта током ове године били су центри за социјални рад - службе социјалне и дјечије заштите.

Остали партнери су релевантне институције Владе, Борачка организација Републике Српске, друге републичке организације и удружења, специјализоване установе социјалне и дјечије заштите, невладин сектор, здравствене установе, универзитети Српске и појединци.

Реализацијом пројектних циљева пружа се директна подршка задовољавању развојних потреба дјеце и социјализације дјеце, као и породицама у остваривању њихове заштитне, економске и васпитне функције.