ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Српска памти01/12/2019

НЕЋЕ СЕ ДОЗВОЛИТИ РЕВИЗИЈА ИСТОРИЈЕ

 

БЕОГРАД, 1. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Министар одбране Србије Александар Вулин изјавио је након промоције пројекта пописа српских жртава у Првом свјетском рату да се српски народ данас симболично одужио побијеним и поручио да никада неће дозволити ревизију историје.

 

Вулин је истакао да је ово и порука да српски народ памти и указује да нису све жртве исте.

"Нису сви исти, жртве српског народа заслужују највиши пијетет. Ако ми Срби не будемо памтили, ко ће онда памтити", упитао је Вулин након свечане промоције пројекта "Попис војних и цивилних губитака Краљевине Србије у људству у Првом светском рату архивске грађе Војног архива" у Дому Војске Србије.

Према његовим ријечима, народ који се усуди да заборави милион својих жртава и не учини напор да попише све који су побијени не може да се нада да ће га једног дана потомци помињати по добром.

Вулин је истакао да је данас речено да се зна ко је жртва, а ко је агресор и да није прошло довољно времена да би заборавили ко је почео рат, а ко га је водио.

Војска Србије, напоменуо је Вулин, једна је од најважнијих националних институција, чувар националних вриједности и националног сјећања.