ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Српска памти03/12/2019

ОБИЉЕЖЕН ДАН ЛИЦА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ

 

ПРЊАВОР, 3. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Парастосом и полагањем вијенаца у Спомен-храму на Вучијаку и дружењем некадашњих сабораца Одбор ратних војних инвалида Борачке организације у Прњавору обиљежио је Међународни дан лица са инвалидитетом.

 

Предсједник Одбора Славољуб Вуковић рекао је да ратни војни инвалиди имају сталну подршку локалне власти, али да би поједине процедуре које су везане за ову популацију требало убрзати и поједноставити.

"На нивоу локалне заједнице доста се тога одрађује за ову категорију становништва. Између осталог сви ученици и студенти који су дјеца ратних војних инвалида добијају стипендију што је од великог значаја", рекао је Вуковић.

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш рекао је да је сарадња са Борачком организацијом већ годинама одлична и да ће се такав тренд задржати и у наредном периоду.

"Све њихове програмске активности општина подржава. Сарадња увијек може бити и боља зато смо ту да и на данашњи дан, али и кад год је то потребно разговарамо и пронађемо рјешења како би се побољшао положај не само ратних војних инвалида, него и породица погинулих бораца и борачке популације", рекао је Томаш.

Одбор је данас уручио једнократну помоћ од по 100 КМ за три породице ратних војних инвалида које имају дјецу са потешкоћама у развоју и који су штићеници Удружењa родитеља дјеце са сметњама у развоју "Невен".

Одбор ратних војних инвалида Борачке организације у Прњавору има у евиденцији 1.100 лица из протеклог рата. Са подручја ове општине у одбрамбено-отаџбинском рату погинуло је 626 бораца.