ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика05/12/2019

НАСТАВЉЕНА РАСПРАВА, МЕХМЕДОВИЋ ЕКСПОЗЕ ОЦИЈЕНИО ОХРАБРУЈУЋИМ

 

САРАЈЕВО, 5. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ наставио је расправу о експозеу предсједавајућег Савјета министара Зорана Тегелтије, након паузе дате како би посланицима у писменој форми био достављен овај текст.

 

Посланик СДА Шемсудин Мехмедовић оцијенио је охрабрујућим експозе који је посланицима данас изнио предсједавајући Тегелтија.

Мехмедовић је истакао да је на основу Тегелтијиних изјава стекао утисак да је више професионалац него политичар, констатујући да је улога предсједавајућег Савјета министара у знатној мјери и политичка.

"Ако се 30 одсто овога оствари, онда би то био велики успјех и помак у јачању институција БиХ и њеног кредибилитета на међународном плану", рекао је Мехмедовић у наставку расправе Представничког дома.

Једно од Мехмедовићевих питања упућених Тегелтији односи се на Програм реформи БиХ које је усвојило Предсједништво БиХ, односно да ли ће му овај документ бити темељ рада у наредних неколико година.

Мехмедовић очекује од Тегелтије и одговор да ли ће поштовати судске одлуке, укључујући и одлуке међународних судова, које се односе на БиХ, да ли ће као предсједавајући Савјета министара посјетити Поточаре и да ли ће својим дјеловањем и политичким дјеловањем поштовати равноправност свих народа. /наставиће се/сс/об