ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво05/12/2019

МЛАДИ РОМИ У ПОСЈЕТИ СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНИМ ПОРОДИЦАМА

 

ПРЊАВОР, 5. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Удружење "Ромска дјевојка - Романи ћеј" из Прњавора, као дио покрета "Вриједни пажње", обиљежава данас Међународни дан волонтера активностима усмјереним на посјете и дружење са најосјетљивијим категоријама становништва.

 

Медијатор овог покрета у Прњавору Дајана Мирковић рекла је Срни да ће млади волонтери данас посјетити двије породице које живе у сеоском подручју општине Прњавор и три ромске породице у Вукосављу.

"Користимо прилику да промовишући волонтеризам некој од породица лошијег материјалног положаја уз мали знак пажње учинимо дан љепшим и лакшим. На овај начин упућујемо и поруку коју носе млади из нашег покрета да смо сви вриједни пажње", рекла је Мирковићева.

Ромски волонтери су на штанду у главној прњаворској улици, обиљежавајући Дан волонтера, суграђанима дијелили колачиће са мотивационим порукама.

Покрет "Вриједни пажње" данас ће организовати обиљежавање Дана волонтера и у општинама Кнежево, Котор Варош, Петрово, Пале, Бановићи, Добој Исток, Илијаш, Калесија, Какањ, Лукавац, Сапна и Сарајево.