ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика05/12/2019

ПАРЛАМЕНТ И САВЈЕТ МИНИСТАРА ЗАЈЕДНО СУ ОДГОВОРНИ ЗА НАПРЕДАК БиХ

 

САРАЈЕВО, 5. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија, коме је Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ данас потврдио именовање на ову функцију, рекао је да и парламент и Савјет министара заједно носе одговорност за напредак и развој БиХ у наредне три године.

 

"Грађани ће судити 2022. године по ономе шта и како будемо радили, по ономе шта остане иза нас, а не о томе како смо само једни друге вријеђали, омаловажавали и томе слично", нагласио је Тегелтија у обраћању на крају расправе о његовом именовању.

Он је захвалио свим посланицима за подршку, сугестије, али и примједбе на експозе који је данас поднио у парламенту БиХ и додао да ће пажљиво размотрити све данашње дискусије посланика, и власти и опозиције, како би се што боље припремио за приједлог будућег програма рада Савјета министара.

"Уколико бих покушао да вам сада дам одговоре на сва пиатња, моје обраћање би трајалао много дуже него излагање експозеа и данашња расправа", навео је Тегелтија.

Он је изразио увјерење да ће се у програму рада Савјета министара наћи велики број данашњих посланичких интервенција и приједлога.

"Овај дом, ову салу и говорницу никада нећу користити за увреде, међусобно омаловажавање или потцјењивање било кога од вас или било ког грађанина БиХ, као што се то неки труде већ дуже вријеме", поручио је предсједавајући Савјета министара.

Он је појаснио да својом изјавом коју је упутио у Предсједништво БиХ у процесу именовања за предсједавајућег Савјета министара апсолутно није желио да обмане било кога нити да изнесе нетачан податак, те да није имао утицај на процес провјере тих навода.

Тегелтија је поручио да је спреман да уради све што је потребно, а у његовој је надлежности, како би БиХ била боље, успјешније, богатије и праведније друштво.