ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика05/12/2019

УВЈЕРЕЊЕ ДА ЋЕ ТЕГЕЛТИЈА ОБАВИТИ ШИРОКЕ КОНСУЛТАЦИЈЕ

 

САРАЈЕВО, 5. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Предсједавајући Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Сташа Кошарац увјерен је да ће Зоран Тегелтија веома брзо, у складу са потписаном изјавом о партнерству кључних структура СНСД-а, ХДЗ-а и СДА, обавити широке консултације о персоналним рјешењима за избор новог сазива Савјета министара.

 

"Ако све буде текло према плану Савјет министара би требало да профункционише до краја године, након што Представнички дом потврди именовање министара", рекао је Кошарац данас новинарима у Сарајеву након хитне сједнице Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ.

Он је истакао да је веома значајно што СНСД има добар избор за предсједавајућег Савјета министара - Зорана Теглетију, што је данас овај дом и потврдио.

"Тегелтија је кредибилан, то је човјек који има континуитет у одређеним процесима, и он је то данас потврдио у оквирном плану рада Савјета министара, свеобухватним приступом одређеним проблемима у БиХ", рекао је Кошарац.

Он наглашава да је важно и то да је Тегелтија јавно и транспарентно рекао да је веома битно да буде обезбијеђен висок степен сарадње власти различитих нивоа, у складу са уставним надлежностима.

Кошарац је подсјетио да, према процедури, сада слиједе разговори страначких кандидата за министре са члановима Комисије за припрему избора Савјета министара, те провјере у Агенцији за истраге и заштиту и Централној изборној комисији БиХ.