ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика05/12/2019

КОНСТИТУИСАНЕ СТАЛНЕ КОМИСИЈЕ ПРЕДСТАВНИЧКОГ ДОМА

 

САРАЈЕВО, 5. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Избором предсједавајућих, те првих и других замјеника предсједавајућих данас су конституисане сталне комисије Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ.

 

За предсједавајућег Уставноправне комисије Представничког дома парламента БиХ изабрана је посланик Алма Чоло, први замјеник је Никола Ловриновић, а други Обрен Петровић.

Чланови ове комисије су и посланици Сафет Софтић, Небојша Радмановић, Борјана Кришто, Нермин Никшић, Драган Мектић и Златан Бегић, саопштено је из парламента БиХ.

Сафет Софтић је предсједавајући Комисије за спољне послове Представничког дома парламента БиХ, први замјеник је Обрен Петровић, а други Даријана Филиповић.

Чланови ове комисије су и Денис Звиздић, Ненад Нешић, Саша Магазиновић, Бранислав Бореновић, Џенан Ђонлагић и Едита Ђапо.

Предсједавајући Комисије за спољну трговину и царине Представничког дома је посланик Војин Митровић, док је први замјеник Мијо Матановић, а други Един Мушић.

Чланови Комисије за спољну трговину и царине Представничког дома су и посланици Шемсудин Мехмедовић, Ненад Стевандић, Зукан Хелез, Мирко Шаровић, Енвер Биједић и Дамир Арнаут.

Предраг Кожул је предсједавајући Комисије за финансије и буџет Представничког дома парламента БиХ, први замјеник је Џенан Ђонлагић, а други Јаков Галић.

Чланови ове комисије су и посланици Шемсудин Дедић, Нермин Мандра, Драган Богданић, Нада Младина, Мира Пекић и Мирјана Маринковић-Лепић.

За предсједавајућег Комисије за саобраћај и комуникације Представничког дома изабран је Ненад Нешић, први замјеник је Нермин Мандра, а други Предраг Кожул.

Чланови ове комисије су и посланици Един Мушић, Сташа Кошарац, Бранислав Бореновић, Влатко Главаш, Мирсад Кукић и Предраг Којовић.

Адил Османовић је предсједавајући Комисије за остваривање равноправности полова Представничког дома парламента БиХ, први замјеник је Сњежана Новаковић Бурсаћ, а други Влатко Главаш.

Чланови ове комисије су и посланици Нада Младина, Дамир Арнаут, Мирјана Маринковић-Лепић, Аида Баручија, Јасмин Емрић и Војин Митровић.