ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана05/12/2019

ОТПИСАТИ ПОРЕСКА ДУГОВАЊА СПОРТСКИМ ОРГАНИЗАЦИЈАМА

 

БАЊАЛУКА, 5. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Посланик СП-а у Народној скупштини Републике Српске Горан Селак сматра да би Српска требало да отпише пореска дуговања спортским организацијама које су током рата дале допринос стварању идентитета Српске у најтежим условима.

 

Селак је Срни рекао да је потребно системско рјешење којим би се дошло до самоодрживости спортског система у Републици Српској.

"Мислим да су одрживост и самоодрживост могући, али и да за то морамо да отворимо могућност инвеститорима, привредним и пословним субјектима, да улажу средства у спорт и да за то добију одређене пореске олакшице", навео је Селак.

Он је рекао да Нацрт новог Закона о спорту Републике Српске садржи веома позитивне помаке за спорт и спортисте Српске, а да посебно радује то што је велика пажња посвећена најмлађим спортистима и њиховој безбједности и развоју.

"Посебно поздрављам то што је уведена обавеза да свака спортска организација приликом пријема у радни однос или ангажовања одређеног лица мора да затражи податке од надлежног органа који води ту евиденцију", каже Селак.

Он је рекао да је у нацрту закона о спорту посвећена посебна пажња стручном раду у спорту.

"Стручан или нестручан рад може поправити неки други тренер или друга спортска организација, али не смије да нам се дешава да са дјецом раде педофили, манијаци или насилници, јер тад су посљедице несагледиве", закључио је Селак.

У Народној скупштини Републике Српске у току је скупштинска расправа о Нацрту закона о спорту Републике Српске.