ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана05/12/2019

ЖУНИЋ: НАЦРТ ЗАКОНА О СПОРТУ У ГРУПИ ВАЖНИЈИХ АКАТА

 

БАЊАЛУКА, 5. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Шеф Клуба посланика СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Игор Жунић сматра да Нацрт закона о спорту по свом обиму и садржају и областима које уређује спада у групу важнијих аката који се доносе у овој години.

 

"Можемо рећи да смо спортска нација јер остварујемо резултате који нису пропорционални броју становника и новцу који улажемо у спорт", рекао је Жунић током скупштинске расправе о Нацрту закона о спорту.

Он је истакао да је Закон о спорту из 2002. године давно превазиђен, те да је један од основних задатака ресорног министарства био доношење новог законског рјешења.

"Мислим да је овај нацрт закона који има 174 члана донесен на вријеме, врло коректно урађен и свеобухватно уређује област спорта", рекао је Жунић.

Он је навео да је значајно то што је овим нацртом закона стављена могућност спортиста из Републике Српске да се на основу паралелних веза које Српска има са Србијом опредијеле да играју за репрезентацију Србије.

"Важно је што смо овим нацртом закона детаљно обрадили школе спорте јер је то био неуређен простор, контролу посебних услова које се односе на стручни кадар, адекватну здравствену заштиту", каже Жунић.

Посланик СДС-а Томица Стојановић сматра да ће предложени закон о спорту бити бољи од постојећег и да ће колико-толико побољшати ситуацију у тој области.

"Овај закон је значајан свим спортским клубовима који се такмиче на простору Републике Српске и може им много помоћи", истакао је Стојановић. /наставиће се/мис/бој/дад