ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана05/12/2019

РАЗМОТРЕН НАЦРТ ЗАКОНА О СПОРТУ

 

БАЊАЛУКА, 5. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Народна скупштина Републике Српске размотрила је Нацрт закона о спорту којим се квалитетније уређују поједини сегменти спортског система, а посебно развоја широке базе школског и универзитетског спорта.

 

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић рекла је у зваршној ријечи да ће до израде приједлога закона о спорту имати координисан план измјене законских прописа који уређују опорезивање дохотка, али и других области које утичу на једноставније и значајније финансирање спорта.

"Овдје мислим и на пореска давања за накнаде судија, делегата и других стручних и овлаштених лица у систему спорта", истакла је Давидовићева.

Она је рекла да се мора утврдити могућност да се и дио спортских клубова ослободи ограничавајуће форме удружења грађана и да правни континуитет настави као акционарско друштво како би се обезбиједио једноставан уплив приватног капитала, а сам менаџмент окренуо тржишту.

Давидвићева је захвалила свим посланицима за конструктивну расправу о овом нацрту закона, наводећи да ће њихове сугестије и запажања бити од користи до израде приједлога закона. /наставиће се/ мис/бој


 

 

Улогујте се
Корисник:
Лозинка: