ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија06/12/2019

ШТО ПРИЈЕ ПОЧЕТИ РЕАЛИЗАЦИЈУ ЗНАЧАЈНИХ ПРОЈЕКАТА

 

БАЊАЛУКА, 6. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Прдсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић очекује да ће до краја године разговарати са премијером Федерације БиХ /ФБиХ/ и предсједавајућим Савјета министара о значајним пројектима, јер је тренутно блокирано више од милијарду КМ предвиђених за њихову реализацију.

 

"Очекујем много од формирања новог сазива Савјета министара и Владе ФБиХ, јер заједно имамо много посла да урадимо, а прије свега да буде одблокирана реализација важних пројеката. Српска и ФБиХ у овом моменту имају блокираних више од милијарду КМ, као и 200 милиона КМ од `Електропреноса БиХ`", рекао је Вишковић новинарима.

Он је истакао да има много посла и да је спреман да разговара о свим питањима важним за грађане БиХ, односно Републику Српску и ФБиХ.

"Урадићу свој дио посла како би већ од Нове године почели са реализацијом важних пројеката. Непотребно смо изгубили више од годину дана", каже Вишковић.

Говорећи о Приједлогу буџета Републике Српске за наредну годину, Вишковић је подсјетио да је већи за 110 милиона КМ од овогодишњег.

"То значи боље плате и одређена друга давања која су у интересу Српске и бољег живота грађана", рекао је Вишковић.