ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика06/12/2019

РАЗРИЈЕШЕН ДИРЕКТОР СИПЕ, КНЕЖЕВИЋ ЗАМЈЕЊУЈЕ СТАНИЋА

 

САРАЈЕВО, 6. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Савјет министара у техничком мандату донио је данас Рјешење о разрјешењу директора Агенције за истраге и заштиту /Сипа/ БиХ Перице Станића, закључно са 4. децембром, а дужности и одговорности директора преузеће досадашњи замјеник Ђуро Кнежевић до именовања новог директора.

 

Ова одлука донесена је на ванредној телефонској сједници, након што је Савјет министара у техничком мандату упознат о Информацији Министарства безбједности о престанку мандата директору.

Утврђен је и Приједлог основа за закључивање финансијског споразума између БиХ и Европске комисије ради јачања капацитета БиХ у области припремљености и одговора на нуклеарни ванредни догађај, саопштено је из Савјета министара.

Споразумом је предвиђено да ЕУ са 700.000 евра финансира набавку опреме за мониторинг зрачења с циљем модернизације система мониторинга и детекција у БиХ, укључујући и систем подршке одлучивања.

Приједлог основа биће достављен Предсједништву БиХ у даљу процедуру, а за потписника у име БиХ предложен је директор Регулаторне агенције за радијациону и нуклеарну безбједност БиХ Емир Диздаревић.