ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија06/12/2019

ЗАВРШЕНА СТАМБЕНА ЗГРАДА ЗА 14 ПОРОДИЦА

 

ПРЊАВОР, 6. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - У Прњавору је, у оквиру регионалног стамбеног програма Републичког секретаријата за расељена лица и миграције, за 14 породица изграђена стамбена зграда вриједна 630.000 КМ.

 

Директор Секретаријата Марко Аћић и његов помоћник Драган Јурићевић данас су о пројекту разговарали са начелником општине Прњавор Дарком Томашем и његовим сарадницима, те посјетили овај стамбени објекат.

Аћић је након састанка рекао да је општина Прњавор позитиван примјер добре сарадње Републичког секретаријата за расељена лица и миграције и локалне заједнице која је испунила све обавезе преузете споразумом.

"У општини Прњавор изграђена је зграда за 14 породица из категорије интерно расељених и избјеглих лица које би након свих година проведених у колективном или алтернативном смјештају овдје требало да се трајно смјесте", рекао је Аћић.

Он је нагласио да се на овај начин промовише и Владина политика Закона о социјалном становању.

"Лица која ће бити усељена у ове станове моћи ће их користити до краја живота, а након тога се станови враћају на управљање општини Прњавор која ће интерним актима дефинисати категорије које ће послије моћи користити ове просторије", појаснио је Аћић.

Он је најавио да ће на подручју општине Прњавор у наредном периоду бити изграђено и седам индивидуалних стамбених објеката за повратнике.

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш похвалио је извођача радова који је три мјесеца прије рока завршио објекат и најавио да ће ускоро бити завршена процедура у вези са издавањем употребне дозволе.

Он је навео да би објекат на употребу крајњим корисницима требало да буде предат у наредних мјесец дана.

"Захвалио бих Републичком секретаријату за расељена лица и миграције који је омогућио да Прњавор буде дио овог пројекта. Данас смо разговарали и о новим пројектима, а вјерујем да ће сарадња у наредном периоду бити још боља и садржајнија, на корист људи којима је овај вид становања потребан", рекао је Томаш.