ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика06/12/2019

ГРМУША: ТЕГЕЛТИЈИН ЕКСПОЗЕ ИМА НЕЈАСНИХ СТВАРИ

 

БАЊАЛУКА, 6. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Генерални секретар ПДП-а Милко Грмуша сматра да у експозеу предсједавајућег Савјета министара Зорана Тегелтије има спорних и нејасних ствари.

 

"Не кажемо да је све лоше у експозеу, али има проблематичних, спорних и нејасних ствари о којима је неопходно политичко изјашњење унутар партија владајуће коалиције", сматра Грмуша.

Према његовом мишљењу, више принципа изнесених у експозеу, како каже, нема везе са радом Савјета министара.

Он је на конференцији за новинаре у Бањалуци поновио да се ПДП противи повећању ПДВ-а и најавио да ће у наредним данима предузети конкретне акције да се то не деси.

"Сматрамо да је то највећи проблем који ће нова власт урадити у првим данима свог рада", додао је Грмуша, оцјењујући да нема разлога за повећање стопе ПДВ-а и да су тако рекли и економисти.

Грмуша је рекао да ће ПДП тражити да се механизми одлучивања врате у Бањалуку.

Коментаришући захтјев Младих социјалдемократа да предсједник Младих бањалучког ПДП Иван Бегић буде санкционисан јер је на Тргу Крајине оскрнавио спомен-сат у знак сјећања на разорни земљотрес који је погодио Бањалуку 1969. године, Грмуша је рекао да је Бегић млад, те да он не би све радио као Бегић, али се неће придружити онима који хоће било кога да, како каже, "спале на ломачи".