ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика06/12/2019

ПОДРШКА ТЕГЕЛТИЈИ У СПРОВОЂЕЊУ КОНСУЛТАЦИЈА СА ПОЛИТИЧКИМ СТРАНКАМА

 

БАЊАЛУКА, 6. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Извршни комитет Савеза независних социјалдемократа /СНСД/ одржао је данас у Бањалуци трећу сједницу на којој је разговарано о конституисању органа на нивоу БиХ и том приликом је пружена пуна подршка предсједавајућем Савјета министара Зорану Tегелтији у спровођењу консултација са другим политичким странкама, прије свега са коалиционим партнерима из Републике Српске.

 

На сједници је разговарано и о актуелној политичкој, економској и безбједносној ситуацији у Републици Српској и БиХ, саопштено је из СНСД-а.

"Извршни комитет СНСД-а дао је пуну подршку Влади Републике Српске и констатовао да је Приједлог буџета Српске за 2020. годину добро припремљен и уравнотежен, посебно нагласивши значај повећања плата радника, улагања у здравство и социјалну заштиту, наставак развојних и инфраструктурних пројеката", наглашава се у саопштењу.

На сједници је разговарано и о укупној јавној потрошњи у Републици Српској и закључено је да је у првом кварталу наредне године потребно организовати стручни форум на којем би требало да буду разматране стратешке смјернице за будуће дјеловање у овој области.

"Процедура именовања Дениса Шулића за потпредсједника Народне скупштине Републике Српске треба бити завршена што прије и Извршни комитет је закључио да ће његово именовање додатно оснажити капацитете Народне скупштине", истиче се у саопштењу из СНСД-а.