ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика06/12/2019

БОРЕНОВИЋ СЕ САСТАО СА АМЕРИЧКИМ СЕНАТОРИМА

 

ВАШИНГТОН, 6. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић учествовао је на форуму Међународне демократске уније /ИДУ/ у Вашингтону и разговарао са америчим сенаторима, које је упознао о ситуацији у БиХ.

 

"Сенатори су заинтересовани за ситуацију у БиХ, степен развијености владавине права, економски напредак, посебно за мигрантску кризу која погађа не само БиХ, него и регион и Европу", рекао је Бореновић.

Он је након састанка са сенаторима Патриком Тумијем, Тодом Јангом и Џоном Барасом, навео да је разговарано о изазовима са којима се сусреће БиХ, са акцентом на корупцију, мигрантску кризу и интеграционе процесе.

"Кроз чланство у ИДУ одржавамо контакте који ће у будућности бити важни за позицију наше земље и народа", саопштено је из ПДП-а.

У саопштењу се додаје да Бореновић представља ПДП на Извршном одбору ИДУ-а, тијелу које усваја одлуке и политике које спроводе странке чланице, чиме се у одређеној мјери креирају и токови политике у свијету.

Ова свјетска асоцијација политичких партија десног центра је у априлу, на иницијативу ПДП-а усвојила Декларацију о БиХ, у којој се говори о потреби измјене Изборног закона, ефикасног правосуђа и непристасног рада јавних медија.