ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија07/12/2019

РАД НА ПРОГРАМУ ПРОИЗВОДЊЕ УПАЉАЧА

 

БРАТУНАЦ, 7. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Компанија Технички ремонт Братунац /ТРБ/ ради на програму "Искра" који подразумијева производњу упаљача за све врсте и калибре артиљеријске муниције, за којим на свјетском тржишту влада велики интерес, изјавио је Срни предсједник Управног одбора предузећа Љубомир Боровчанин.

 

Боровчанин је навео како очекују да ускоро крене експериментална производња упаљача, да ће брзо остварити задовољавајући квалитет и испунити строге стандарде у тој области, те почети серијску производњу.

Према његовим ријечима, то ће захтијевати велика улагања за набавку додатне опреме, инсталирање нове производне линије, запошљавање већег броја радника, њихову додатну обуку или преквалификацију за организовање континуиране серијске производње високог квалитета.

Боровчанин је рекао да ова фирма, осим основне дјелатности ремонта наоружања и војне опреме, инвестира у развој и освајање нових производних артикала.

Да би обезбиједио квалификоване раднике за намјенску производњу, ТРБ стипендира ученике за металска занимања у братуначком Средњошколском центру и омогућава им обављање практичне обуке у својим радионицама.

Боровчанин је напоменуо да је ТРБ покренуо серијску производњу пиштоља "вампир", оклопног возила "деспот", специјалне машине за деминирање терена, а недавно и линију за производњу машина за израду муниције мањих калибара.

Он је додао да за своју производњу ТРБ има потписане кооперантске уговоре са 80 фирми из региона, које су укључене за одређене услужне радове или производњу неких елемената и дијелова који се уграђују и ТРБ-у.

У овој фирми, гдје је тренутно запослено 230 радника, истичу да имају отворен стални конкурс за пријем мајстора металске струке, машинских и електро инжењера и информатичара, као и да стално улажу у опремање и модернизацију производње, а да се плате и доприноси редовно исплаћују.

Боровчанин је рекао да је циљ менаџмента да успостави континуирану серијску производњу својих производа, као и програма "Искра", повећа продуктивност рада и створи услове за повећање плата запосленима.


 

 

Улогујте се
Корисник:
Лозинка: