ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика07/12/2019

ВУЧИЋ: САД ЋУ ДА ГОВОРИМ О РАЧКУ НА СВАКОМ МЈЕСТУ

 

БЕОГРАД, 7. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да је срећан што је у Приштини поднесена кривична пријава против њега због изјаве о случају "Рачак", јер су отворили тему о којој ће сада да "говори на сваком мјесту".

 

"Ајде баш да видимо зашто сте на такав начин доносили закључке и зашто сте морали да пронађете као главни повод за тежак злочин и агресију против Србије, каква је била НАТО агресија неколико дана касније", рекао је Вучић новинарима у Батајници.

Вучић је поручио да о Рачку може да говори сатима и указао да постоји извјештај војне команде ОВК о томе како су љекари ОВК из сусједног села Ланиште ишли да помогну припадницима ОВК у Рачку, што значи да то нису недужни цивили.

Он је подсјетио да је претресно вијеће у Хашком трибуналу тражило од тужиоца да не изводи доказе у случајевима "Рачак", "Паладиште" и "Дубрава", зато што им је, како је навео, било јасно да не могу да добију ништа.

"Постоји само једна пресуда и то приштинског, албанског суда против Зорана Станојевића на 15 година затвора због убиства једног цивила и то под врло сумњивим околностима, тако да је и бивши предсједник Србије Борис Тадић морао дати помиловање за Станојевића", рекао је Вучић.

Коментаришући изјаву Аљбина Куртија да неће да га "види прекопута" у преговорима Београда и Приштине, Вучић је оцијенио да је добро што Албанци показују међународној заједници да се баве кадровским питањима у Београду и одлучују ко ће са српске стране да преговара.

Вучић је оцијенио да је разлог за Куртијеву изјаву тај што га брине како би изгледао сусрет, будући да је вријеђао његову малољетну кћерку.

Он је рекао да није изненађен изјавама Виљема Вокера о стварању "Велике Албаније" о томе да је "Велика Албанија" круна у његовој каријери и најбоље рјешење за све проблеме.

"То је показало и наше слабости, да кад треба да нападате своје људе, власт и државу, нико неће бити гласнији од Срба, али када треба да сачувамо своје националне интересе јавиће се неколико нас, а остали ће да чуте као заливени. Албанци ће сви да се јаве и сви ће да кажу исто и зато у многим стварима били успешнији од нас, јер је њима национално и државно питање било испред партијских интереса", рекао је Вучић.