ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво07/12/2019

НЕ ДОЛАЗИ У ОБЗИР ДОВОЂЕЊЕ НОВИХ МИГРАНАТА У САЛАКОВАЦ

 

МОСТАР, 7. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Министраство унутрашњих послова /МУП/ Херцеговачко-неретванског кантона поручило је да не долази у обзир довођење нових миграната у центар Салаковац код Мостара и да су неприхватљиве изјаве о томе министра за људска права и избјеглице у Савјету министара у техничком мандату Семихе Боровац.

 

Из МУП-а Херцеговачко-неретванског кантона су навели да су са безбједносног аспекта потпуно неприхватљиве изјаве Боровчеве у којима исказује спремност Министарства да се у Салаковцу осигура смјештај за малољетнике без пратње који су евидентирани у кампу Вучјак.

"Не желимо нове безбједносне проблеме који се изазивају једностраним потезима, без икаквих процјена могућих посљедица који таквим чином могу бити проузроковане", поручено је из кантоналног МУП-а.

МУП напомиње да центар Салаковац дјелује као центар отвореног типа који мигранти слободно напуштају и без икаквих ограничења се крећу ширим подручјем Херцеговачко-неретванског кантона, што изазива страх и нелагоду локалног становништва.

"Најава било каквог довођења нових корисника Центра, његово пребукирање и стварање нових Вучјака не долази у обзир, јер смо поучени вишемјесечним искуствима полиције Унско-санског кантона", наводи се у саопштењу МУП-а Херцеговачко-неретванског кантона.

У МУП-у кажу да је овај кантон у великој мјери већ оптерећен мигрантском кризом, те да су, поред корисника центра Салаковац, постали једна од значајнијих мигрантских рута.

"Поступање полиције у вези недозвољених радњи миграната постали су скоро свакодневница. У овој години, до сада, забиљежено је предузимање мјера и радњи према мигрантима у више од 150 случајева", напомињу из кантоналног МУП-а.


 

 

Улогујте се
Корисник:
Лозинка: