ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика07/12/2019

ДОДИК: ИЗБОР НОВОГ САВЈЕТА МИНИСТАРА НАЈКАСНИЈЕ ДО 23. ДЕЦЕМБРА

 

БАЊАЛУКА, 7. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Предсједник СНСД-а Милорад Додик очекује да ће најкасније до 23. децембра бити заказана сједница парламета БиХ на којој би био изабран нови Савјет министара.

 

Додик је рекао да очекује да ће до краја идуће седмице бити извршена провјера кандидата за министарска мјеста у Савјету министара, а сједница парламента би у том случају била заказана 18. децембра, а најкасније до 23. децембра.

"На овај начин би завршили процес који је неоправдано дуго трајао и који је довео до застоја на многим пољима", рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Додик је потврдио да ће кандидати СНСД-а за министарске функције у новом сазиву Савјета министара бити Сташа Кошарац и Војин Митровић.

Он је прецизирао да је Кошарац кандидат за министар за спољну трговину и економске, а Митровић за министра транспорта и комуникација.

Додик је напоменуо да ће министарска мјеста у новом сазиву Савјета министара БиХ бити попуњена у складу са договором коалиционих партнера.

"Синоћ смо разговарали са предсједником ХДЗ-а БиХ Драганом Човићем, који је мени и предсједавајућем Савјета министара Зорану Тегелтији саопштио да ће до понедјељка доставити имена кандидата за министре", рекао је Додик.

Ако то исто учини и бошњачка страна, каже Додик, Тегелтија може у понедјељак, 9. децембра да затражи провјеру кандидата.