ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво10/12/2019

ПОСЈЕТА ШКОЛАМА У МОДИНИ

 

МОДИНА, 10. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић данас је, током боравка у Израелу, посјетила Основну школу "Инбалим" и Средњу школу "Ирони Бет" у Модини и са руководствима разговарала о организацији и начину рада у овим образовним установама.

 

"Размијенили смо искуства у вези са правцима развоја образовања, организацијом рада школа, те начином извођења наставних и ваннаставних активности које су у ове двије школе базиране на општим сазнањима и новим технологијама и иновацијама", рекла је Тривићева.

Она је навела да Изрaeл има рaзвиjeне инфoрмaциoне тeхнoлoгиjе значајно заступљене у образовању, као и да је образовни систем заснован на функционалном знању, цјелoживoтнoм учeњу и инoвaциjaмa, саопштено је из Министарства просвјете и културе Српске.

"Посјета овим школама потврда нам је да смо на добром дoбрoм путу јер смо и ми опредијељени за већу примјену нових технологија у образовању, те интерактивнији начин рада са ученицима, а све са циљем да оспособимо наше ученике за примјену стечених компетенција", навела је Тривићева.

Тривићева борави у дводневној званичној посјети Израелу у оквиру које се састала са представницима образовних установа и власти.