ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво10/12/2019

ШЕЗДЕСЕТОРО МАЛИШАНА ИЗ ШИПОВА УТКАЋЕ ЉУБАВ У ЦРТЕЖЕ ЗА ДРУГАРЕ

 

ШИПОВО, 10. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Шездесеторо малишана из Дјечијег вртића "Младост" из Шипова припремиће цртеже са симболичним порукама и на тај начин се прикључити хуманитарној акцији "С љубављу храбрим срцима" која се одржава под покровитељством предсједника Републике Српске Жељке Цвијановић.

 

Директор вртића Сања Проле рекла је Срни да су поносни и срећни што су дио ове хумане приче и што могу да јој допринесу.

"Нама је изузетна част што је наш вртић један од четири из Републике Српске који ове године учествују у хуманитарној акцији. То је на неки начин награда за сав наш труд у протеклом периоду", истакла је Проле.

Она је додала да су припреме почеле и да ће данас из кабинета предсједника добити пано и прибор за рад.

"Дјеца воле цртати, бојити и учествовати у свим активностима са својим васпитачицама, а ово их је додатно обрадовало. Сад ће још више љубави, топлине и пажње унијети у сваку линију и свако слово", казала је Проле.

Она је подсјетила да ће сви цртежи бити обједињени, те ће на заједничком паноу бити изложени током донаторске вечери 22. децембра у Банском двору у Бањој Луци.

Петогодишњи Милош Тегелтија се радује што ће цртати и писати поруке другарима у Требињу и Бањалуци.

"Највише волим да цртам природу и неке ликове из цртаних филмова, а знам и бројеве писати. Покушаћу да преко тих слика пошаљем лијепе жеље и поруке као што су љабав, пријатељство, срећа и радост", каже овај весели дјечак.

У вртићу "Младост" у Шипову борави 60 дјеце, која су распоређена у три васпитно-образовне групе.

Кампања за хуманитарну акцију "С љубављу храбрим срцима" почела је 1. децембра, а донаторско вече под високим покровитељством предсједника Републике Српске Жељке Цвијановић биће одржано 22. децембра у Културном центру Бански двор у Бањалуци.

Средства прикупљена у десетој по реду хуманитарној акцији "С љубављу храбрим срцима" биће искориштена за изградњу дневних центара за дјецу са сметњама у развоју у Бањалуци и Tребињу.

За уплате донација физичких и правних лица Министарство финансија Републике Српске отворило је рачун посебних намјена "С љубављу храбрим срцима" број 571-010-00002700-15 код Комерцијалне банке Бањалука.