ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво10/12/2019

ДОБРОВОЉНО ВАTРОГАСНО ДРУШTВО ДОБИЛО ЧАМАЦ

 

КОСTАЈНИЦА, 10. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Добровољно ватрогасно друштво Костајница данас је добило чамац од Ватрогасног савеза Републике Српске које ће знатно унаприједити ватрогасну службу у овој општини.

 

Предсједник Стручно-техничке комисије Ватрогасног савеза Републике Српске Раденко Петрић рекао је Срни да Савез, у складу са Законом о заштити од пожара, опрема ватрогасне јединице широм Српске.

"Општини Костајница већ смо додијелили два теренска возила, а ево сад и чамац који ће служити становништву за вријеме поплава и у случају несрећа на води, односно утапања или превртања чамаца, када ватрогасци учествују у потрази за тијелом", рекао је Петрић.

Он је навео да је ријеч о алуминијумском, непотопивом чамцу са ваздушним коморама и врло јаким "јамаха" мотором, укупне вриједности 30.000 КМ.

Командир Добровољног ватрогасног друштва Костајница Синиша Глушица рекао је да ће ватрогасци сада бити опремљени и за спашавање на води.

"Учестале су велике поплаве и чамац нам је неопхподан како бисмо ефикасно и на вријеме извршили своје задатке и помогли грађанима", истакао је Глушица.

Добровољно ватрогасно друштво Костајница има три професионална ватрогасца и 20 добровољаца.