ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво10/12/2019

У ПРИПРЕМИ ПРВА ПРЕДСТАВА - "КОМЕДИЈА ОМЕТЕНА У РАЗВОЈУ"

 

БИЈЕЉИНА, 10. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Градско позориште "Семберија" у Бијељини припрема прву представу за отварање сезоне наредне године под насловом "Комедија ометена у развоју" аутора Миливоја Млађеновића, најавио је данас вршилац дужности директора ове установе Иван Петровић.

 

На конференцији за медије у Центру за културу, који је привремена адреса на којој Градско позориште ради, Петровић је рекао да у текућем буџету локалне заједнице имају предвиђено 50.000 КМ, што још није и уплаћено, а за наредну годину 130.000 КМ.

"Мисија Градског позоришта `Семберија` јесте да првенствено његује домаћу драму, подстиче младе писце, групише ствараоце око позоришних пројеката, а домаћи драмски текст, нарочито савремени, биће доминантна црта репертоара бијељинског театра", истакао је Петровић, који је и глумац.

Он је навео да ће у свакој сезони бити изведене три представе, а планирана су гостовања других позоришта, промоције књига, јавна читања драмских дјела, трибине, концерти и други сродни и умјетнички квалитетни програми.

Умјетнички руководилац бијељинског позоришта Миливоје Млађеновић, дугогодишњи успјешан позоришни радник у Србији, а Семберац поријеклом, истакао је да стварање позоришта у Бијељини, као и свуда на планети, захтијева вријеме и предан рад.

Он је оцијенио да овај град има одњеговану позоришну публику и на сумње новинара у подршку локалне власти за рад Градског позоришта "Семберија" одговорио да у умјетности није пресудан новац, него креативност и рад.

Из Градске управе Бијељине раније је најваљено да ће Градско позориште бити смјештено у згради Соколског дома, која је дио културне баштине града чије се реновирање тек очекује.