ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво10/12/2019

ГРУЈИЧИЋ ПРИРЕДИО ПРИЈЕМ И РАЗГОВОР СА ПРИВРЕДНИЦИМА

 

СРЕБРЕНИЦА, 10. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Начелник општине Сребреница Младен Грујичић са члановима општинског руководства данас је приредио традиционални предновогодишњи пријем и разговор са привредницима са подручја ове локалне заједнице на коме је разговарано о тренутном стању, плановима и проблемима са којима се суочавају у пословању.

 

Грујичић је позвао привреднике на сарадњу и изразио спремност општине да им пружи подршку у складу са законским могућностима.

"Пружамо одређене олакшице приликом регистрације и почетка рада нових фирми и наше могућности су ограничене да бисмо пружили значајнију подршку већим фирмама, али можемо пружити неку врсту помоћи да се одређене тешкоће лакше ријеше и превазиђу", рекао је Грујичић.

Он је прецизирао да је општина обезбиједила простор и инфраструктуру за отварање шест новорегистрованих мини-фирми, од којих су двије почеле са радом, те позвао сребреничке привреднике на међусобну сарадњу и заједничко проналажење одређених рјешења и послова који могу допринијети бољој упослености, ефикаснијем раду, проналску тржишта и успјешнијем пословању.

Честитајући привредницима предстојеће празнике, Грујичић је пожелио успјех у пословању у идућој години и позвао да заједнички рјешавају одређене пословне задатке и изазове ради унапређења привредног развоја.

Он је истакао да само профитабилна привреда и запошљавање доносе нове вриједности и приходе од којих зависи функционисање општине и других заједничких служби, али и опстанак становништва на овом подручју.

Привредници су изнијели проблеме са којима се сусрећу, као и потребе и планове, те су дали неке приједлоге шта општина треба да предузме за побољшање привредног амбијента, али и за увезивање постојећих привредних субјеката ради боље упослености и ефикаснијег и продуктивнијег рада.

На крају овог састанка за привреднике је одржана видео-презентација привредних потенцијала и могућности на подручју сребреничке општине.

Пријему је присуствовало тридесетак власника и представника фирми, односно скоро свих које дјелују на подручју ове општине.