ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво10/12/2019

ДОГОВОРЕНА САРАДЊА МЕДИЦИНСКОГ ФАКУЛТЕТА И ТЈЕНЂИН МЕДИЦИНСКОГ УНИВЕРЗИТЕТА

 

БАЊАЛУКА, 10. ДЕЦЕМБТРА /СРНА/ - Медицински факултет Универзитета у Бањалуци и Тјенђин медицински универзитет у Кини договорили су сарадњу која ће се одвијати у три области, саопштено је из бањалучког Универзитета.

 

Декан Медицинског факултета Универзитета у Бањалуци Ранко Шкрбић представио је на састанку у Кини детаљан план сарадње, те навео да је договорена сарадња и у области онкологије.

"Овај облик сарадње оствариће се са једном од седам болница овог универзитета која се бави онколошким истраживањима, те ће у складу са приједлогом бити остварена сарадња на пољу интензивне његе, а у плану је и заједничка сарадња на пољу базичних истраживања", наводи се у саопштењу.

На састанку је наведено да ће се сарадња касније развијати и у другим гранама медицине.

Учесници састанка су изразили жељу да се организује научни симпозијум на којем ће учествовати истакнути стручњаци и сарадници с обје стране.

Делегација Универзитета у Бањалуци посјетила је Тјенђин медицински универзитет 8. децембра, у оквиру радне посјете Кини.

Током посјете овом универзитету, ректор Универзитета у Бањалуци Радослав Гајанин захвалио је на пријему и сарадњи проректору Ју Чунгшуију.

Делегација Универзитета је дан касније у граду Чангша присуствовала Глобалној конференцији Конфуцијевих института која окупља ректоре, декане и директоре из више од 140 земаља широм свијета.