ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана10/12/2019

РАЗМОТРЕН ПРИЈЕДЛОГ ОДЛУКА О РАСПУШТАЊУ СКУПШТИНА ОПШТИНА РУДО И ТЕСЛИЋ

 

БАЊАЛУКА, 10. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Народна скупштина Републике Српске размотрила је приједлоге одлука о распуштању скупштина општина Рудо и Теслић.

 

Помоћник министра управе и локалне самоуправе Републике Српске Славица Лукић рекла је у завршној ријечи да је на народним посланицима да донесу одлуку о томе да ли ће бити распуштене скупштине општина Рудо и Теслић.

"Републичка изборна комисија донијела је објективан извјештај да су референдуми грађана за опозив начелника Рудог и Теслића законито спроведени", истакла је Лукићева.

Она је рекла да је закључком Владе Републике Српске Министарство управе и локалне самоуправе задужено да у име Владе иницијативу за распуштање скупштина општина Рудо и Теслић достави Народној скупштини на даље поступање у складу са законом.

Посланик СНСД-а Перо Петровић рекао је да нису тачни наводи да општина Рудо не функционише.

Tоком обједињене скупштинске расправе о приједлозима одлука о распуштању скупштина општина Рудо и Tеслић, Петровић је рекао да општина Рудо доноси одлуке и сасвим нормално функционише.

"Постоје одређени проблеми у овој општини, због чега позивам начелника општине Рудо и одборнике скупшинске већине да нађу заједнички језик и да раде у интересу грађана", навео је Петровић.

Шеф Клуба посланика СНСД-а Игор Жунић рекао је током скупштинске расправе да је суштина приједлога одлука о распуштању скупштина општина Рудо и Теслић то што не функционишу начелници и скупштинске већине у тим општинама.

Приједлозима одлука о распуштању Скупштине општине Рудо и Скупштине општине Теслић предвиђено је да Народна скупштина Републике Српске распусти ове двије скупштине општине јер, након спроведеног поступка опозива, начелници ових општина нису опозвани. /наставиће се/мис/бој/љљ