ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана10/12/2019

ДЕСЕТОГОДИШЊИ ПЛАН ПАРЦЕЛАЦИЈЕ ЗА АУТО-ПУТ БАЊАЛУКА-ПРИЈЕДОР

 

БАЊАЛУКА, 10. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Приједлогом одлуке о изради плана парцелације за ауто-пут Бањалука-Приједор по скраћеном поступку утврђује се план парцелације за период од 10 година и дефинише обухват овог плана укупне дужине ауто-пута од 42 километра, рекла је у Народној скупштини Републике Српске министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Сребренка Голић.

 

Голићева је образлажући приједлог ове одлуке пред посланицима Српске рекла да је стратешка планска основа за изградњу овог ауто-пута дата у измјенама и допунама Просторног плана Републике Српске до 2025. године.

"Овим планом, када се изради, биће утврђена планска концепција која је заснована на сукцесивној изградњи ауто-пута на `Посавском развојном појасу` граница Србије-Бијељина-Брчко-Модрича-Добој-Прњавор-Лакташи-Бањалука-Приједор-Нови Град-граница Хрватске", навела је Голићева.

Она је истакла да би овај ауто-пут код Добоја био повезан за европским Коридором "Пет це" према Сарајеву до Плоча, а изграђеним ауто-путем поред Градишке на европски коридор 10.

Голићева је рекла да је у дијелу измјена и допуна Просторног плана Републике Српске до 2025. године, којим су одређени стратешки приоритети просторног развоја Српске у области друмског транспорта, наведена потреба да се до 2025. године почне и заврши изградња ауто-пута Бањалука - Приједор - Нови Град -граница Хрватске.

"Остваривање овог приоритетног циља треба бити подржано реализацијом студије изводљивости и генералног пројекта ауто-пута Бањалука-Приједор-Нови Град- граница Хрватске", истакла је Голићева.

Голићева је закључила да ће израдом и доношењем плана парцелације за ауто-пут Бањалука-Приједор бити створен спроведбени плански основ да би се приступило изради пројектно-техничке документације. /наставиће се/мис/бој/мир


 

 

Улогујте се
Корисник:
Лозинка: