ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво12/12/2019

ГРАДОНАЧЕЛНИЦИМА УРУЧЕНА НАГРАДА "ДИПЛОМАТСКА АКТИВНОСТ 2019. ГОДИНЕ"

 

МОНТЕ КАРЛО, 12. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Градоначелницима Источног Сарајева Ненаду Вуковићу и Сарајева Абдулаху Скаки и званичницима Олимпијског комитета БиХ вечерас је у Монаку уручено признање "Дипломатска активност 2019. године" у оквиру организације "Мир и спорт".

 

Вуковић је рекао Срни да је велико задовољство вечерас бити у Монте Карлу, гдје се 10. годину заредом додјељују награде и признања у оквиру организације "Мир и спорт" под покровитељством принца Алберта Другог од Монака.

"Ове године пажњу је привукла номинација градова Источно Сарајево и Сарајево
када је ријеч о организацији Олимпијских игара младих у зимским спортовима /Ејоф/, које смо организовали у фебруару, очигледно успјешно јер смо били номиновани, а на нашу радост и изабрани као `Дипломатска активност за 2019. годину` у оквиру организације `Мир и спорт` у свијету", истакао је Вуковић.

Он је, као градоначелник Источног Сарајева, изразио велико задовољство што су "превазишли очекивања, како код домаће јавности, тако и регионалне и у европским оквирима, па и свјетским, почели добијати признања и постали предмет позитивне пажње као град Источно Сарајево".

Вуковић је оцијенио да је ово важно за будуће односе градова Источно Сарајево и Сарајево јер показује да могу наћи минимум тема о којима се могу сагласити и радити неке позитивне ствари.

"Мислим да смо име Источног Сарајева промовисали на најпозитивнији могући начин и веома сам био поносан што се на оваквом нивоу и у оваквим европским околностима појављујемо у оквиру великих и озбиљних ствари када је ријеч о спортским такмичењима и промоцији", нагласио је Вуковић.

Он је додао да су свечаности у Монте Карлу присуствовале бројне важне личности из свијета спорта.