ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво15/12/2019

ТРИВИЋЕВА: СВЕТОСАВСКА НАГРАДА - ПОДСТРЕК УЧИТЕЉИМА И НАСТАВНИЦИМА

 

БАЊАЛУКА, 15. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић изјавила је да је циљ додијеле Светосавске награде учитељима и наставницима за изузетне резултате, која је планирана за 28. децембра, да се образовни систем у Српској развија и унапређује.

 

"На овај начин желимо да захвалимо просвјетним радницима Српске који су изузетно посвећени васпитању и подучавању ученика", изјавила је Тривићева Срни.

Тривићева је оцијенила да ће ова награда за многе добитнике бити подстрек да буду још посвећенији, иновативнији и креативнији.

Добитницима ће бити уручене повеље и новчане награде у Народном позоришту Републике Српске у Бањалуци.

"Свечаност ћемо приредити њима у част да бисмо им честитали на успјешном раду и афирмисали једну од најзначајнијих и најљепших професија", истакла је Тривићева.

Министарство је, подсјетила је Тривићева, позвало све основне школе и струковна удружења да за ово признање номинују најистакнутије у својим редовима који су постигли изузетне резултате и дали допринос квалитетнијем васпитању и образовању у школској 2018/2019. години.

Према њеним ријечима, школе и удружења могу предложити по једног наставника разредне и једног наставника предметне наставе у оквиру једног актива директора.

Тривићева је напоменула да ће Комисија бодовати успјех њихових ученика на такмичењима, иновативност и креативност у раду наставника, примјену разноврсних и савремених иновативних метода и технологија у васпитно-образовном раду и допринос наставника унапређивању квалитета рада установе у настави и ваннаставним активностима.