ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво15/12/2019

У СРБИЈИ СВИ МИГРАНТИ ПОД КОНТРОЛОМ

 

БЕОГРАД, 15. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Србија се показала као далеко најорганизованија земља на мигрантском путу, а сви мигранти су апсолутно под контролом, рекао је министар одбране Србије Александар Вулин.

 

"Србија је показала да је земља која брине о мигрантима и према њима се понаша хумано. Наш свакодневни живот није угрожен на било који начин", рекао је Вулин.

Он је истакао да је за мигранте Србија само пролазна станица на путу ка земљама западне Европе и да веома мали број људи тражи азил у Србији, саопштено је из Министарства одбране Србије.

"Сви грађани Србије могу да буду у потпуности мирни. Систем функционише, ови људи су збринути, у оквиру су нашег закона", рекао је Вулин.

Он је навео да Србији на управљању миграцијама могу да завиде много веће, богатије и развијене земље, као и на људима и систему који је успоставила, те на способности да људе којима је потребна помоћ учини достојанственим.

Као шефу Радне групе за миграције њему је данас у Мигрантском центру у Крњачи код Београда уручена Златна споменица, признање Комесаријата за избјеглице и миграције Србије.

Споменицу Комесаријата Вулину је уручио комесар за избјеглице Владимир Цуцић, који је поручио да је то признање захвалност за сваку врсту личног ангажовања и подршке коју је Вулин пружио и коју као предсједник Радне групе за миграције и даље пружа.

Цуцић је рекао да ће Комесаријат за избјеглице и миграције наставити да ради свој посао зарад чињенице да је то нешто што Србија мора да настави одговорно, организовано и на начин на који ће гледати у сутра, у европска придруживања и европске обавезе.

Хероји "мигрантске кризе" су и запослени у Комесаријату за избјеглице и миграције, наведено је у саопштењу.